27

Brazilianen boos om blote billen zandsculpturen

Bewoners vinden te 'seksueel getinte' kunstwerken een negatief imago aan stad geven

In de Braziliaanse stad Rio de Janeiro hebben de wulpse zandsculpturen van vrouwenbillen veel bekijks. Het is een trekpleister voor toeristen die een selfie willen maken met het lichaamsdeel waar Brazilianen zogenaamd bekend om zouden staan. Een bewonersorganisatie heeft genoeg van de ‘te seksuele boodschap’ van de sculpturen en eist verwijdering. Dat meldt Nu.nl

De kunstwerken zijn gemaakt door Ubiratan da Conceiçao dos Santos. De kunstenaar is 63 jaar oud en maakt al 25 jaar zandsculpturen in de wijk Copacabana. Zo ook de welgevormde vrouwenbillen.

De bewonersorganisatie Society of Friends of Copacabana is niet blij met de werken en wil ze verwijderd hebben. Dat eist de organisatie omdat de beelden ‘te seksueel’ zouden zijn. Het zou een negatieve imago aan de stad geven en prostitutie in de hand werken. Op NU.nl wordt de burgemeester geciteerd:

De beelden geven een seksuele boodschap af aan toeristen. Ze moeten kennis nemen van onze prachtige cultuur en natuur, in plaats van vrouwenbillen.” 

De kunstenaar zelf vindt het klinkklare onzin. Volgens hem kan de stad zich beter richten op het aanpakken van geweld in plaats van het ‘censureren van kunst’. Ander werk van hem raakte eerder in opspraak tijdens een pausbezoek. De billen die hij toen had gemaakt, werden door tegenstanders met doeken bedekt. 

cc foto: Kalexander2010

Geef een reactie

Laatste reacties (27)