Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bredaas bedrijf rekt vaderschapsverlof op

  •  
06-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2016-01-06 om 14.21.46
Mannelijk personeel krijgt voortaan tien dagen volledig vergoed verlof
Mannelijke werknemers van het bedrijf Yonego uit Breda, krijgen voortaan vier weken betaald vaderschapsverlof. Dat meldt het AD woensdag.
Het is in Nederland wettelijk bepaald dat een vader slechts twee dagen vrij krijgt om bij zijn nieuwe kind te zijn. Dat zal in 2015 worden opgerekt naar vijf dagen, maar het blijft een schamel aantal.
Dat vindt ook Joris Toonders, directeur van Yonego: ‘Belachelijk dat iemand die maandag vader wordt, op woensdag weer aan het werk moet. Dan kun je wachten op een overheid die iets gaat regelen of je kunt het zelf oplossen. Ik heb voor dat laatste gekozen.’
Als het gaat om vaderschapsverlof, blijft Nederland ernstig achter bij andere landen. Zo kent België tien verlofdagen, waarvan zeven onbetaald, in Engeland en Denemarken krijgen vaders tien volledig betaalde verlofdagen en in Duitsland krijgen ouders zelfs gezamenlijk twaalf maanden, waarvan 65 procent wordt vergoed.
Toonders is niet bang dat het een kostbaar initiatief zal worden: ‘Laten we wel wezen: we krijgen heus niet allemaal gezinnen met tien kinderen.’
Bron: AD Cc-foto: Aurimas Mikalauskas

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.