Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Breivik wél toerekeningsvatbaar'

  •  
04-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
166 keer bekeken
  •  
ANP-Breivik300.jpg
Psychologen en psychiater weerspreken forensisch onderzoek dat Noorse massamoordenaar ontoerekeningsvatbaar verklaarde
Drie psychologen en een psychiater zijn van mening dat de Noorse massamoordenaar Anders Behring Breivik niet psychotisch is, meldt Trouw. Het viertal weerspreekt daarmee de conclusie van de forensische psychiaters die in november verklaarden dat ontoerekeningsvatbaar was tijdens het bloedbad dat hij op 22 juli aanrichtte en dat aan 77 mensen het leven kostte
De deskundigen oordelen dat Breivik naar de gevangenis kan en niet in een psychiatrische inrichting thuishoort, meldt Trouw bij monde van het Noorse televisiekanaal TV2. De vier werden nadat Breivik krankzinnig was verklaard door de gevangenis benoemd om uit te zoeken welke hulp hij in zijn voorlopige hechtenis nodig heeft.
Advocaten van de slachtoffers van Anders Behring Breivik eisen nu een nieuw psychologisch onderzoek van de massamoordenaar. Openbaar aanklager Svein Holden zei dat de nieuwe informatie deze week naar de rechter wordt gestuurd.
Trouw:

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.