Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brexit breekt het Britse parlement, conservatieve meerderheid wordt steeds kleiner

  •  
20-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
opposition
Op de dag dat Theresa May voor de zoveelste keer zal afreizen naar Brussel om vage plannen voor gewijzigde Brexit-voorwaarden voor te leggen aan de EU hebben drie Lagerhuisleden de Conservative Party verlaten. Anna Soubry, Sarah Wollaston en Heidi Allen stapten op  en namen letterlijk plaats in de oppositiebanken, omdat ze vinden dat hun partij gegijzeld wordt door harde Brexiteers die het land ‘roekeloos richting de afgrond van een No Deal-Brexit sturen’. De verwachting is dat er nog meer Tories uit de partij zullen stappen als er niets wordt gedaan om van de huidige koers – eindeloos onderhandelen in Brussel over plannen waar geen steun voor is in het parlement – af te wijken. De meerderheid die de Conservative Party nu heeft dankzij een gedoogconstructie met de Noord-Ierse DUP wordt steeds krapper.
De opgestapte Tories sluiten zich aan bij The Independent Group, een gloednieuwe fractie die beoogt het politieke midden te vertegenwoordigen die volledig bestaat uit Lagerhuisleden die zijn overgelopen vanuit andere partijen. De fractie – die tegen Brexit in zijn huidige vorm is – werd opgericht door acht voormalige Labour-leden die opstapten uit onvrede met het leiderschap van Jeremy Corbyn en de manier waarop er wordt omgegaan met het antisemitisme dat volgens hen binnen de partij zou sluimeren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.