Laatste update 13:52
42

Briljante foto: Britse activiste niet onder de indruk van neonazi’s

De foto van de 25-jarige Saffiyah Khan, die al glimlachend oog in oog staat met een lid van de neonazistische English Defence League (EDL), gaat viraal de wereld over. EDL hield afgelopen zaterdag een demonstratie in Birmingham. Toen een groep van 25 EDL-leden een jonge vrouw omsingelde omdat ze ‘islamofoben!’ had geroepen, greep Khan in. “Ik hou er niet van als mensen in mijn stad zo aangevallen worden”, verklaarde Khan in een reactie aan de BBC. “De vrouw werd 360 graden omsingeld door zo’n 25 grote gasten van EDL. Ik stapte naar voren en identificeerde mezelf als iemand die haar steunt en hun tegenspreekt.” Hierop werd Khan door de mannen omsingeld, waarna de foto is genomen.

Ik was helemaal niet bang. Ik blijf vrij rustig in dergelijke situaties. Ik wist dat ze me probeerden te provoceren, maar ik was niet van plan om me te laten uitlokken. Ik probeerde gewoon stand te houden. Toen werd ik daar weggetrokken, ik ben niet gearresteerd.

Tegelijkertijd stonden de deuren in de de Birmingham Central Moskee open voor iedereen – ongeacht religie of ras, voor een typisch Britse theepartij.

Wanneer de EDL protesteert en probeert om de gemeenschap te verdelen, houden wij dit feestje, gewoon om aan hen te bewijzen dat Birmingham een multiculturele, multi-etnische en multireligieuze gemeenschap is.

Geef een reactie

Laatste reacties (42)