Laatste update 22 juli 2016, 12:28
14

&… Brinkman blijkt brein achter PVV-logo

Honden helpen baby's minder vaak ziek te zijn... Beatrix blokkeert openbare beëdiging van ministers... Russische Wikipedia op zwart... & Meer

Ander nieuws van vandaag.

Meeuw
Oud-PVV’er Hero Brinkman blijkt een waar ontwerptalent te bezitten. Hij is het brein achter het logo van zijn voormalige partij. Althans, in de online vector bibliotheek staat hij genoteerd als de ontwerper. Eerder ontstond ophef rondom het logo omdat de meeuw erg zou lijken op een NSB-poster uit 1941.

Baby’s die opgroeien met een hond zijn minder vaak ziek dan baby’s uit gezinnen met een kat of zonder huisdieren. Dat blijkt uit  een Fins onderzoek. Waarschijnlijk komt dit doordat het immuunsysteem van een baby sneller volgroeid raakt door de bacteriën die door toedoen van een hond binnenhuis belanden. (De Volkskrant)

De Russische Wikipedia staat vandaag uit protest op zwart. Eerder dit jaar was de Engelstalige website onbereikbaar. De online encyclopedie protesteert zo tegen de beperking van vrijheid op het internet. De Russische regering stemt vandaag over een wet die een internetfilter mogelijk maakt. (NOS op 3)

Meer internet: De Irish Data Protection Authority wil uitleg van Facebook over het blokkeren van accounts van gebruikers met een korte achternaam. Zij die hun profiel weer actief willen hebben, moeten een kopie van hun paspoort opsturen. De Ierse toezichthouder wil weten wat er met de paspoortgegevens gebeurt. Het Europese hoofdkwartier van Facebook ligt in Dublin. (Trouw)

De kleine Amerikaanse kredietbeoordelaar Egan-Jones heeft de kredietstatus van Nederland verlaagd van AA-min naar A. Bij de drie grootste bureaus Moody’s, Standard & Poor’s (S&P) en Fitch geniet Nederland nog wel de hoogste status. (De Volkskrant)

De Tweede Kamer wil de beëdiging van nieuwe ministers openbaar maken. Koninging Beatrix heeft het plan eigenhandig geblokkeerd. Ze wil er geen camera’s bij hebben. (Trouw)

Twee daklozen in Brazilië vonden op straat zo’n 20.000 real (omgerekend 8000 euro) verpakt in verschillende enveloppen in een vuilniszak. Ze hielden het geld niet zelf, maar schakelden de politie in en overhandigden hen het geld. (De Volkskrant)

Kim Dotcom wordt voorlopig niet uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Hij is de oprichter van de website Megaupload, een website waar gebruikers computerbestanden als films en muziek kunnen uitwisselen. De FBI haalde de website in januari uit de lucht. Aanvankelijk zou de rechtszaak volgende maand beginnen, maar de Nieuw-Zeelandse rechter buigt zich op zijn vroegst volgend jaar maart over de uitlevering. (Trouw)

Wielrenner Lance Armstrong heeft het Amerikaanse antidopingbureau Usada in een kort geding beschuldigd van schending van zijn grondwettelijk recht op een eerlijk proces. De rechter heeft de aanklacht van de oud-wielrenner afgewezen. Usada heeft Armstrong onlangs aangeklaagd voor dopegebruik tijdens zijn actieve wielercarrière. (Trouw)

De Amerikaanse president Barack Obama wil de belastingvoordelen voor rijke Amerikanen die onder president Bush zijn ingevoerd intrekken. Hij deed een oproep hiertoe in het Amerikaanse congres. Mensen die meer dan 250.000 dollar per jaar verdienen krijgen als het aan Obama ligt geen belastingvoordeel meer. Voor de middeninkomens blijven de voordelen wel gelden. (AD)

cc-foto: Djumbo

Geef een reactie

Laatste reacties (14)