Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Britse hack leidt Al Qaida's 'wannabe' rekruten om de tuin

  •  
03-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
AmericanCupcakes_300.jpg
Een recept voor een mojito-cupcakes vervangt bominstructies
Agenten van de Britse geheime dienst wisten Al Qaida’s online magazine Inspire te hacken. Het 67-pagina tellende Engelstalige tijdschrift bevatte onder andere instructies voor het maken van bommen. Om de ‘wannabe terroristen’ om de tuin te leiden vervingen de agenten de instructies met recepten voor het maken van Amerikaanse cupcakes.
Al Qaida leider Anwar al-Awlaki wil zijn nieuwe rekruten goed opleiden. Ze moeten de Engelse taal leren en uiteraard bommen kunnen maken. Het tijdschrift dat vorig jaar zomer uitkwam bevatte daarom een serie artikelen over ‘Hoe een bom te maken in de keuken van je moeder’. Auteur AQ Chef beschreef daarin uitvoerig de stappen die de rekruten moesten doorlopen voor het maken van dodelijke wapens. De agenten van het Britse Cheltingham bedachten daarop een inventieve oplossing door de bominstructies te vervangen met liefdevolle recepten voor Amerikaanse cupcakes met onder andere mojito-smaak, schrijft The Daily Mail.
cc-foto: Sugar Daze

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.