Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Britse koningin in geldproblemen

  •  
28-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
queen_300_01.jpg
Vorstin heeft nog maar 1,2 miljoen euro ... Met emmers in de weer tegen lekkages op paleis
Nog niet zo lang geleden werd ze gezien als een van de rijkste vrouwen ter wereld maar nu moet ze een beroep doen op de adviseurs van het ministerie van Financiën om rond te komen. Volgens de Kamercommissie die toezicht houdt op publieke uitgaven zijn haar financiële reserves geslonken tot 1,2 miljoen euro.
De commissie constateert dat het koningshuis er niet in geslaagd is te bezuinigen. Terwijl het kabinet snoeihard bezuinigt en sommige ministeries hun uitgaven met een derde terugdringen heeft de koningin slechts een besparing van 5 procent geboekt. Volgens commissievoorzitter Margaret Hodge van Labour moet het ministerie van Financiën zich direct met de hofhouding gaan bemoeien, onder meer omdat Buckingham Palace en Windsor Castle kampen met ernstig achterstallig onderhoud en de koningin is er niet in geslaagd ze tot een ‘aanvaardbare staat’ op te knappen. Zo wordt er nog steeds gebruik gemaakt van antieke boilers die zestig jaar oud zijn, wat leidt tot een energierekening van een miljoen euro per jaar. Kunstwerken worden beschermd door met emmers regenwater op te vangen dat door lekkages naar binnenkomt.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.