Laatste update 12:44
26

Britse mannen verminken dakloze tijdens vrijgezellenfeest

Een groep Britse mannen heeft in Spanje een dakloze man verminkt tijdens het vieren van een vrijgezellenfeest. De Britten boden dakloze man 100 euro om de naam van de aanstaande bruidegom op zijn voorhoofd te tatoeëren. Een foto van dat gebeuren verscheen op Facebook en zorgde in zowel Spanje als Groot-Brittannië voor een storm van verontwaardiging.

Tijdens het stappen kwamen de mannen een zekere Tomek tegen, een man uit Polen die momenteel op de straten van Benidorm leeft. De mannen besloten dat het grappig zou zijn Tomek geld te bieden voor de stunt. Voor 100 euro zou hij ‘Jamie Blake, North Shields N28’ op zijn voorhoofd moeten zetten.

Een plaatselijke tatoeëerder vond het schijnbaar ook geen probleem en begon aan de verminking. De mannen maakten er ondertussen een foto van, die op sociale media belandde. Volgens de Britse krant Daily Star werd uiteindelijk maar een deel van de tattoo op het hoofd van Tomek gezet, omdat doorgaan simpelweg te pijnlijk was.

Karen Cowles, voorzitster van de British Business Association in Benidorm reageert woedend: ‘Wat ze deze man hebben aangedaan is gewoon onmenselijk. Ik ben ontzet dat een groep volwassen mannen zo profiteert van iemand in een kwetsbare positie. Die man is nu getekend voor de rest van zijn leven.’

Lokale ondernemers zouden inmiddels hebben aangeboden Tomek financieel te ondersteunen om de tattoo te laten verwijderen.

Vrouw mishandeld

De foto werd verspreid via sociale media

In Groot-Brittannië zelf is daarnaast ophef ontstaan nadat foto’s van een andere mishandeling ook via sociale media naar buiten kwamen. Vier Britse tieners hebben een mindervalide oudere vrouw bedolven onder eieren en bloem. Daarna poseerden de jongens lachend met de mishandelde vrouw. De jongens zijn gearresteerd.

De moeder van een van de jongens heeft nu gezegd dat de tieners ‘onder bescherming’ staan van de politie, omdat ze via sociale media zouden worden bedreigd. Volgens de moeder is een bedreiging ‘het laatste wat we willen’ nu ze op het punt staan de 16de verjaardagsfeestje van haar zoon te vieren. De politie laat in een verklaring weten de jonge mishandelaars geen speciale bescherming te geven.

Geef een reactie

Laatste reacties (26)