Laatste update 14:06
22

Britse militairen gebruiken afbeelding Jeremy Corbyn als schietschijf

Een video die op social media de ronde doet toont hoe Britse militairen een afbeelding van oppositieleider Jeremy Corbyn als schietschijf gebruiken. Aan het eind van de video wordt ingezoomd op de gehavende poster waarbij het hoofd Corbyn doorzeefd is met kogels, met daarover digitaal de tekst “blij mee” geplakt. Sky News-correspondent Alistair Bunkall deelde de video op zijn twitteraccount en vroeg zijn contacten bij het Britse ministerie van Defensie om een reactie.

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie bevestigt de authenticiteit van de video en laat weten:

Wij zijn op de hoogte van een video die de ronde doet op social media. Dit gedrag is compleet onacceptabel en voldoet niet aan de hoge standaarden die de landmacht verwacht. Er is een uitgebreid onderzoek gelanceerd.

De video zou slechts enkele dagen oud zijn en opgenomen op een militaire compound in Afganistan. Volgens Bunkall is het normaal dat er afbeeldingen van beroemdheden worden gebruikt bij oefeningen, maar die zouden normaliter als VIP’s fungeren bij ‘guardian angel drills’. In plaats daarvan werd er actief op de afbeelding van de Labour-leider gevuurd. Mogelijk ging het daarbij om verf ‘kogels’ en niet om echte munitie, maar desalniettemin is Defensie door de video ernstig in verlegenheid gebracht.

Afbeelding: screenshot Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (22)