Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ten Broeke niet beschikbaar voor Buitenlandse Zaken, zoektocht gaat door

  •  
21-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Commander,Royal Netherlands Army visits IJC in Kabul

© KABUL,Afghanistan - International SecurityAssitance Force Joint Command French Lt. Col. Soule Moustapha explains an overview of the Combined Joint Operational Center to Commander, Royal Nethe

VVD-Kamerlid Han ten Broeke is niet beschikbaar om Halbe Zijlstra op te volgen als minister van Buitenlandse Zaken. Zijlstra moest onlangs aftreden nadat bleek dat hij jarenlang had gelogen over een ontmoeting met de Russische president Poetin.
Ten Broeke werd veelvoudig genoemd voor de post vanwege zijn ruime internationale ervaring, maar geeft aan dat hij wegens gezondheidsredenen niet beschikbaar is. Het Kamerlid vertelt in de Volkskrant dat hij twee weken geleden plotseling onwel werd. Wat er precies aan de hand is, is nog onduidelijk, maar hij ondergaat momenteel medische onderzoeken. De komende weken zal hij soms afwezig zijn in de Tweede Kamer. Ten Broeke heeft zijn werk voor de buitenlandcommissie op een laag pitje gezet, een bezoek aan de VN-Veiligheidsraad in New York afgezegd en zijn taken als voorzitter van de Kamercommissie voor Defensie neergelegd.
Premier Rutte stelde, nadat Zijlstra een week geleden vertrok, dat hij binnen enkele weken een opvolger hoopt te vinden.
Cc-foto: Ten Broeke in overleg met Joint Command in Afghanistan, ResoluteSupportMedia
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.