15

Buma nu officieel CDA-lijsttrekker

CDA-leider Sybrand Buma is zaterdag officieel tot lijsttrekker gekozen voor de komende Kamerverkiezingen in maart 2017. Op het partijcongres in Utrecht noemde Buma het ‘een grote eer én een voorrecht’ weer lijsttrekker te mogen zijn. Dat meldt de NOS.

Tijdens zijn toespraak haalde Buma ook enkele keren uit naar premier Rutte. Zo zei hij: ‘U zult mij de komende dagen dan ook niet met twee duimen omhoog door het land zien trekken om te zeggen dat Nederland zo’n waanzinnig gaaf land is, als iedereen er nou eens een beetje aan trekt.’ Ook noemde Buma de herhaaldelijke pogingen van de premier en diens VVD om groepsbelediging en haat zaaien uit het wetboek van strafrecht te verwijderen. ‘Als dat liberalisme is, ben ik blij dat ik christendemocraat ben.’

Dat Buma herkozen is, mag overigens geen verrassing heten. In april werd zijn kandidaatschap bekendgemaakt nadat een adviescommissie onder leiding van oud-minister Van Bijsterveld zich daarover had gebogen. Twee andere CDA’ers hadden zich ook gemeld als kandidaat lijsttrekker, maar op basis van de profielschets werd besloten Buma als enige kandidaat voor te dragen.

cc-beeld: EPP

Geef een reactie

Laatste reacties (15)