Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Burgemeester Haren cancelde alternatief feestje

  •  
27-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-RobBats_300.jpg
Alternatief feest had de gemeente 40.000 euro gekost ... Relschoppers richtte voor ruim 1 miljoen euro schade aan
De gemeente Haren had een alternatief feestje georganiseerd voor Project X Haren, maar cancelde het evenement op de bewuste ochtend van de dag van het feest. Dat vertelt burgemeester Rob Bats donderdagavond in de Vijfde Dag. Podiumbouwers, beveiligers en zelfs de artiesten waren allemaal al geregeld, maar toch besloot Bats dat er helemaal geen feestje moest komen.
Met de wijsheid van dat moment dacht ik de juiste beslissing te hebben gemaakt”,zegt Bats.
In de Vijfde Dag komt ook evenementen-organisator Chris Garrit aan het woord. Hij kreeg een week voor aanvang van Project X Haren een telefoontje van de gemeenten met de vraag of hij een alternatief evenement wilde organiseren. Garrit vulde een programma dat de gemeente 40.000 euro zou kosten. Garrit zegt in de Vijfde Dag dat ‘iedereen op zijn klompen kon aanvoelen dat het mis zou gaan’.
Bats erkent in een persoonlijk interview dat het ‘de zwaarste dag’ van zijn ‘werkzame leven’ was. Achteraf gezien had Bats het anders aangepakt, maar hij houdt vol dat niemand rekening had gehouden met de komst van relschoppers die voor ruim 1 miljoen schade aanrichtte.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.