19

Burgemeester Londen steekt stokje voor anti-homocampagne

Op stadsbussen zou geadverteerd worden met 'genezen' homo's

Even leek het erop dat de bekende rode dubbeldekkers in Londen ontsierd zouden worden door anti-homoreclame. De Londense burgemeester Boris Johnson heeft hier echter een stokje voor gestoken, zo schrijft de Britse krant The Guardian. Op de stadsbussen zou geadverteerd worden met ‘trotse’, ‘genezen’ ex-homo’s. Dit in reactie op een campagne die de laatste weken wel de bussen sierde, waarin mensen werd verzocht te accepteren dat sommige mensen nou eenmaal homo zijn.

De homohaatcampagne in de Britse hoofdstad was bedacht door twee religieuze groeperingen die geloven dat homoseksualiteit een ziekte is waarvan men kon genezen. Berichten over deze campagne zorgden voor grote ophef in de stad. Daags voor aanvang heeft de burgemeester het vervoersbedrijf verzocht deze niet uit te voeren. “Londen is een van de meest tolerante steden ter wereld en intolerant tegen intolerantie. De suggestie dat homo zijn een ziekte is waarvan men zou kunnen genezen is een belediging en ik ben niet bereid om die suggestie in op onze bussen door de stad te laten rijden”, aldus Boris Johnson, die dit jaar herkozen hoopt te worden als burgemeester van Londen. 

Meer bij The Guardian: Anti-gay adverts pulled from bus campaign by Boris Johnson

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (19)