Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Burgemeester tegen te sterke softdrugs

  •  
13-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flickr_joint_300.jpg
Fred Crone van Leeuwarden wil cannabis vanaf bepaalde THC-waarde verbieden ... cannabis met 64,8% THC aangetroffen
De Leeuwardense burgemeester Ferd Crone wil te sterke softdrugs verbieden. Hij heeft daarover een nota naar de gemeenteraad gestuurd.
Dat schrijft de Volkskrant. THC is de werkzame stof in cannabis. Het gehalte THC in de verkochte cannabis is de afgelopen jaren enorm toegenomen, van ron de 10% tot boven de 20%. Ook cannabis met een gehalte van 64,8% is al aangetroffen, aldus het Trimbos-instituut.
Crone wil dat hiermee de discussie over het gedoogbeleid minder zwart-wit wordt gevoerd:
Wij hebben een gedoogbeleid vanuit de gedachte dat je het beter kunt reguleren en beter in de gaten kunt houden. Maar dat werkt niet meer. De THC-gehaltes worden al jaren alleen maar hoger en steeds vaker zie ik berichten van schade bij personen door softdrugsgebruik, of psychoses die het gevolg zijn van blowen. Daarom wil ik het ter discussie stellen.
De nota met het voorstel om coffeeshops te sluiten die te zware softdrugs verkopen, is al naar de gemeenteraad gestuurd. Overigens zonder een aangegeven maximale THC-waarde. Daarover gaat Crone graag de discussie aan.
CC-foto: Néric Blein

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.