Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Burgemeester wil in gesprek met homoseksuele jongen na mediaoptreden

  •  
04-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
bnn300.jpg
Bas Leijgraaff kaartte aan hoe het leven voor een homoseksuele jongen in Veenendaal is ... Nageroepen worden aan de orde van de dag
De 20-jarige Bas Leijgraaff was maandag bij BNN te zien in een programma over Facebookvrienden. Hij liet in ‘Mijn 5000 vrienden’ (BNN) weten dat hij in Veenendaal niet met een andere jongen hand in hand over straat kon lopen. Hierna kreeg hij veel reacties binnen via zijn Facebookprofiel.
Fragment vanaf 7 en een halve minuut Na een eerdere uitzending van het NTR-Programma Strijders voor de liefde waarin de jongen vertelde over zijn geaardheid, kreeg hij een mail van een Veenendaalse kerk met het verzoek om langs te komen in de kerk omdat hij bezeten zou zijn. Daarom schakelde de jongen BNN in om te laten zien hoe het leven bij hem in de stad is.
Burgemeester Kolff van Veenendaal laat de jongen (voorlopig) niet alleen in zijn strijd en heeft hem voor de koffie uitgenodigd. Want hij vindt dat mannen gewoon hand in hand over straat moeten kunnen lopen.
Maar ik hoor juist ook andere geluiden van homoseksuele inwoners die zich niet in dit probleem herkennen. Mocht Bas er behoefte aan hebben, ben ik uiteraard bereid met hem het gesprek aan te gaan en zijn ervaringen te bespreken.
De reportage van BNN laat zien dat de realiteit in het Gelderse stadje toch echt anders ligt op het moment.
Foto: reportage BNN

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.