Laatste update 15:44
5

Busje rijdt in op Pinkpopgangers, dode en drie zwaargewonden

Update 12:30 uur:
De bestuurder van het busje waarmee zondagnacht bij het Pinkpop-festival vier mensen zijn aangereden, heeft zichzelf vanuit Amsterdam aangegeven bij de politie. Dat werd verteld tijdens de persconferentie. Het gaat om een 34-jarige man uit Heerlen. Bij de aanrijding overleed een 35-jarige man uit dezelfde plaats en raakten drie anderen zwaargewond. Zij verkeren in levensgevaar. Over het motief van de dader worden vooralsnog geen uitlatingen gedaan, maar politie en OM zeggen rekening te houden met alle scenario’s. De dader wordt in de loop van de dag overgebracht vanuit Amsterdam naar Heerlen.

Update 11.30 uur:
De bestuurder van de bestelwagen die vannacht in Landgraaf op een groep festivalgangers van Pinkpop inreed is aangehouden. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Om 12.00 uur wordt er een persconferentie gehouden.

Eerder:
Een bestelwagen witte bestelwagen is vannacht ingereden op een groepje voetgangers vlakbij één van de Pinkpop-campings, daarbij zijn een dode en drie zwaargewonden gevallen. De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto, die na de aanrijding doorreed. Het is nog onduidelijk of het om een ongeluk gaat of om opzet.

Er zijn twee traumahelikopters ingezet en de Mensheggerweg, waar het incident plaatsvond, blijft voorlopig afgesloten voor verkeer. De organisatie van Pinkpop is diep geschokt en laat weten mee te leven met de slachtoffers en hun familie. Ook burgemeester Vlecken van Landgraaf is geschokt: “Verschrikkelijk dat op deze afschuwelijke wijze aan een goede Pinkpop een einde is gekomen.”

Geef een reactie

Laatste reacties (5)