Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Californië bant vervuilende auto uit de staat

  •  
28-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Carscalifornia_300.jpg
Amerikaanse staat wil de uitstoot in 2025 met 75 procent hebben teruggebracht 
Vervuilende auto’s komen Californië nauwelijks meer in. De Amerikaanse staat heeft strenge regels ingevoerd om de uitstoot van uitlaatgassen terug te dringen. Vanaf 2017 wil de staat veel meer elektrische auto’s, hybride-auto’s en auto’s op waterstofgas laten rijden. Californië is de eerste Amerikaanse staat met zulke strenge milieuregels.
Auto’s zullen in Californië veel duurder worden. Gemiddeld zo’n 1.900 dollar, maar omdat veel kopers zuinigere auto’s zullen kopen, gaat het verbruik kopers wel minder kosten. In 2025 moeten er meer dan 1,4 miljoen uitstootvrije auto’s in Californië rijden. Daarmee moet de uitstoot met 75 procent zijn teruggebracht.
In Californië rijden momenteen 26 miljoen auto, waarvan een deel slechts milieuvriendelijk. 
Californiërs hebben altijd van auto’s gehouden. We kopen er veel en rijden erin. Nu krijgen we schonere en efficiëntere auto’s om van te houden”, aldus de voorzitter van de Board, Mary Nichols, tegen lokale media.
cc-foto: Milow Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.