2

Cameratoezicht is van belabberde kwaliteit

Korpschefs zouden graag een keurmerk willen voor beveiligingscamera's

Steden hangen steeds voller met beveiligingscamera’s maar deze zijn over het algemeen van slechte kwaliteit of hangen op de verkeerde plek. De beelden die de camera’s van criminelen opvangen zijn vaak zo schimmig dat ze bijna niet te herkennen zijn. Daarmee neemt de kans op waardevolle tips aanzienlijk af menen de korpschefs in het AD.

De korpschefs vinden het aangeleverde cameramateriaal ‘tenenkrommend’.
Woordvoerder Ron Looije van de Raad van Korpschef zegt in het AD:

Als politie wil je zoveel mogelijk tips om een zaak op te kunnen lossen. Maar ook zo sterk mogelijk bewijs in een eventuele strafzaak. Als je ziet welk beeldmateriaal er geregeld binnenkomt, dan is dat heel droevig en mag je er eigenlijk weinig van verwachten.

De politie krijgt nog altijd de meeste tips binnen door televisieprogramma’s als Opsporing Verzocht. Dat programma liet dinsdagavond overigens een gewelddadige overval zien op het waardetransportbedrijf Brinks in Amsterdam. De criminelen gingen er met miljoenen euro’s vandoor maar de camera’s die buiten hingen vingen slechts schimmen van de daders op.

Dit is werkelijk van abominabele kwaliteit. En dat bij een bedrijf waar zoveel geld ligt opgeslagen”, zegt Gert-Jan Biersteker van de Vereniging Europese Beveiligingsbedrijven (VEB).

Winkeliers en bedrijven zijn verantwoordelijk voor hun eigen beveiliging, maar weten volgens de korpschefs niet goed welk camerasysteem zij moeten aanschaffen. De korpschefs zouden daarom graag zien dat er een keurmerk voor beveiligingscamera’s komt omdat er vele soorten systemen te koop zijn waarvan de kwaliteit enorm verschilt.

AD: Cameratoezicht faalt

cc-foto: filmvanalledag

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (2)