Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Canada is in paar dagen door voorraad wiet heen

  •  
21-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De legalisering van wiet in Canada is uitgelopen op een enorm succes. De politie moest er zelfs aan te pas komen om de lange rijen bij de wietwinkels in goede banen te leiden en opgefokte klanten die snakten naar een relax-monetje te kalmeren.
Bill Blair, een voormalig politiechef die het legaliseringsproces leidt, stelt dat het land niet in staat is te voldoen aan de enorme vraag. Hij verwacht dat de tekorten wel aangevuld zullen worden omdat het land over een goede infrastructuur beschikt. Volgens deskundigen kan Canada per jaar zo’n 400 tot 500 ton wiet produceren.
Canada is sinds deze week na Uruguay het tweede land dat de verkoop en teelt van marijuana legaliseert. Gebruikers mogen tot dertig gram bezitten, evenals vier hennepplanten kweken.
Nederland was jarenlang voorloper op het gebied van het decriminaliseren van soft drugs maar sinds het begin van deze eeuw is daar onder invloed van de ruk naar rechts een einde aan gekomen.

Meer over:

canada, softdrugs, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.