Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Carrie stopt met sociale advocatuur: "We worden gewoon uitgerookt"

  •  
16-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
30-jarig jubileum Spijkers met Koppen

© 2018-10-07 16:31:06 AMSTERDAM - Carrie Jansen tijdens het 30-jarig jubileum van Spijkers met Koppen in koninklijk theater Carre. ANP KIPPA KOEN VAN WEEL

Columniste Carrie, bekend van onder meer Spijkers met Koppen , stopt volgend jaar met haar praktijk als sociaal advocaat. Dat verklaart ze in een interview met Rijnmond. Volgens Carrie, die op latere leeftijd rechten ging studeren om noodbehoevenden te kunnen bijstaan, is het werk te zwaar geworden en te onderbetaald om het nog vol te kunnen houden. Ze richt zich met haar praktijk vooral op zaken waarin sprake is van huiselijk geweld en constateert dat door de forse bezuinigingen nog slechts een derde van de werkzaamheden wordt vergoed. Ze ziet meer collega’s opgeven:
"“Ik ben er echt bitter over en dat is een gevoel dat ik nooit heb. Wij werken met mensen die het heel zwaar hebben. Maar we zien de rechtsongelijkheid ontstaan. Alleen als je geld hebt, kan je een advocaat betalen. We zien dat mensen niet meer geholpen worden. We worden gewoon uitgerookt door de minister. (…) Het is niets voor mij om negatief te zijn, maar het is nu te erg geworden. Te weinig vrij, te weinig vakantie, ik verdien echt heel weinig. Het is godgeklaagd dat je dit prachtige werk niet kan doen.”"
Carrie doet haar uitspraken in een interview dat maandagavond tussen 19 en 20 uur op Rijnmond wordt uitgezonden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.