Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CDA blokkeert kabinetsplannen woningmarkt

  •  
05-02-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
cda_01.jpg
CDA: 'We houden plannen in Eerste Kamer tegen' … Gat van 2 miljard euro dreigt
Het CDA is van plan om de plannen van het kabinet rondom de woningmarkt in de Eerste Kamer tegen te houden. In de Eerste Kamer hebben de PvdA en de VVD geen meerderheid en zijn de partijen dus afhankelijk van het CDA. Op steun op het gebied van de woningmarkt kan het kabinet echter niet rekenen, aldus Tweede Kamerlid Raymond Knops.
Het CDA is onder meer tegen de strenge hypotheekaflossingsregels. Ook gaat de partij niet akkoord met de heffing voor woningcorporaties van twee miljard euro. Volgens Knops zijn de plannen van het kabinet slecht voor de economie en moet er juist meer geïnvesteerd worden in de bouw. Het zit het CDA dwars dat door de heffing voor woningcorporaties er niet geïnvesteerd kan worden in de bouw en daarmee dus ook niet in banen.
PvdA-Kamerlid Jacques Monasch zegt de zorgen van het CDA te begrijpen, maar hoopt dat de partij alsnog overgehaald kan worden:
We luisteren goed en iedereen is het erover een dat we de woningmarkt moeten hervormen. Ik denk dat we op de goede weg zijn.”
Als de plannen van het kabinet stranden in de Eerste Kamer heeft het kabinet een gat van twee miljard euro.
Foto: DEN HAAG – Tweede Kamerlid Raymond Knops (CDA) van de tijdelijke commissie huizenprijzen tijdens een rondetafelgesprek met deskundigen. De commissie doet onderzoek naar de kostenontwikkeling en prijsvorming in de huizenmarkt.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.