44

CDA blokkeert kabinetsplannen woningmarkt

CDA: 'We houden plannen in Eerste Kamer tegen' … Gat van 2 miljard euro dreigt

Het CDA is van plan om de plannen van het kabinet rondom de woningmarkt in de Eerste Kamer tegen te houden. In de Eerste Kamer hebben de PvdA en de VVD geen meerderheid en zijn de partijen dus afhankelijk van het CDA. Op steun op het gebied van de woningmarkt kan het kabinet echter niet rekenen, aldus Tweede Kamerlid Raymond Knops.

Het CDA is onder meer tegen de strenge hypotheekaflossingsregels. Ook gaat de partij niet akkoord met de heffing voor woningcorporaties van twee miljard euro. Volgens Knops zijn de plannen van het kabinet slecht voor de economie en moet er juist meer geïnvesteerd worden in de bouw. Het zit het CDA dwars dat door de heffing voor woningcorporaties er niet geïnvesteerd kan worden in de bouw en daarmee dus ook niet in banen.

PvdA-Kamerlid Jacques Monasch zegt de zorgen van het CDA te begrijpen, maar hoopt dat de partij alsnog overgehaald kan worden:

We luisteren goed en iedereen is het erover een dat we de woningmarkt moeten hervormen. Ik denk dat we op de goede weg zijn.”

Als de plannen van het kabinet stranden in de Eerste Kamer heeft het kabinet een gat van twee miljard euro.

Foto: DEN HAAG – Tweede Kamerlid Raymond Knops (CDA) van de tijdelijke commissie huizenprijzen tijdens een rondetafelgesprek met deskundigen. De commissie doet onderzoek naar de kostenontwikkeling en prijsvorming in de huizenmarkt.

NOS: CDA blokkeert plannen woningmarkt

Geef een reactie

Laatste reacties (44)