Laatste update 13:28
121

CDA Capelle over klap motoragent: we moeten waken voor Amerikaanse toestanden

Het CDA in Capelle aan den Ijssel  vraagt opheldering aan burgemeester Peter Oskam over de klap die een motoragent aan een vrouw gaf. In het filmpje dat eerder deze week het internet rondging is te zien hoe een politieagent een vrouw in het gezicht slaat. De fractievoorzitter van de oppositiepartij Regina Efila zegt dat we moeten ‘waken voor Amerikaanse toestanden’. Dat meldt het AD.

Het CDA heeft met het 34-jarig slachtoffer gesproken die stelt niet te weten waarom zij geslagen is. De politie heeft daar nog geen voldoende antwoord op kunnen geven. De vrouw zegt er niets van te begrijpen:

Ik ben verbaasd over de gebeurtenissen. Er bestaat een duidelijk protocol hoe agenten in dit soort situaties moeten handelen. De agent wordt niet aangevallen of door de vrouw in zijn werk wordt belemmerd. Ik kan dit gedrag niet waarderen. Zo ga je niet met burgers om

De hele versie van het filmpje laat zien dat omstanders de politie uitschelden en uit de tent lokken maar dat verklaart nog steeds niet waarom iemand die burgers zou moeten beschermen overgaat op geweld tegen een vrouw. Dat stelt de CDA-voorzitter. Zij zegt niet te denken dat er sprake is van discriminatie omdat niets daar op wijst, maar wel is het duidelijk dat de politie disproportioneel gehandeld heeft.

Het valt niet uit te sluiten dat de agent uit de tent is gelokt maar ook dan is het gedrag van de agent kwalijk. Zij worden getraind om met agressie om te gaan. Bovendien kunnen ze iemand die lastig is, staande houden of arresteren.

Motoragent met losse handjes slaat vrouw zomaar vol op het gezicht

Geef een reactie

Laatste reacties (121)