Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CDA-congres klapt voor nieuwe koers

  •  
21-01-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
128 keer bekeken
  •  
cdacongres_300.jpg
Langdurig applaus voor hoofddoek koningin ... Nog geen beslissing over nieuwe koers
In Utrecht houdt het CDA een partijcongres waar onder meer het stuk ‘Kiezen en verbinden’ wordt gepresenteerd. Daar wordt vandaag niet over gestemd. In juni wordt er na een uitgebreide discussie beslist over de koers.
Update 16:55
CDA-leden applaudisseerden vandaag met grote regelmaat voor de nieuwe koers die voorzitter Aart Jan de Geus van het Strategisch Beraad uitstippelde op het partijcongres van de christendemocraten. (…) Maar ook koningin Beatrix – uiteraard niet aanwezig – kreeg applaus van de aanwezige CDA’ers. Op de vraag van één van de leden van het Beraad of het staatshoofd er niet mooi uitzag tijdens het staatsbezoek aan Abu Dhabi, antwoordde de zaal met een lang applaus. De vragensteller doelde op de hoofddoek die Beatrix droeg tijdens een bezoek aan de belangrijkste moskee van het land. 
Het programma:
14.00 Opening, welkom, Wilhelmus
14.05 Uitreiking Frans Woltersprijs
14.15 Afscheid 
14.25 Presentatie Werkgroep Organisatie
14.55 Presentatie Commissie Nieuwe Woorden, Nieuwe Beelden 
15.25 Presentatie Strategisch Beraad
15.55 Afsluiting bijzonder Congres met speech Ruth Peetoom
Op de site van het CDA staat onder meer:
We willen nogmaals benadrukken dat er tijdens dit bijzondere congres geen stemming zal plaatsvinden over de te varen politieke koers of over de rapporten. De rapporten worden aangeboden aan de leden (en u kunt ze einde van de week downloaden vanaf de site). De discussie zal tussen 23 januari en het Partijcongres van 2 juni a.s. plaatsvinden in het land.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.