108

CDA-denktank waarschuwt partijtop

[Video] Slangenburgberaad: 'Verhagen heeft geen herkenbaar CDA-profiel'… 'CDA heeft geen verhaal'... Maar uiteindelijk is het de schuld van de PvdA

In een interview met Nu.nl waarschuwt Hein Pieper, onder meer oprichter van de onafhankelijke CDA-denktank Slangenburgberaad en oud-Kamerlid, zijn collega’s voor de koers van de partij: “Als het CDA binnen een jaar zijn verhaal niet op orde heeft, wordt de partij weggespeeld bij de verkiezingen.”


Pieper waarschuwt onder andere voor de waan van het neoliberale denken, en geeft onderwijl de PvdA de schuld voor het falen van het CDA:

We zijn te veel meegegaan in de waan van het neoliberale denken. De PvdA heeft in de paarse kabinetten een neoliberale agenda doorgevoerd en het CDA heeft te weinig die agenda doorgeprikt. Balkenende heeft een aantal goede zetten gedaan de eerste drie kabinetten, maar heeft verzuimd een fundamenteel nieuwe agenda neer te zetten.

Niet alleen Balkenende kan op kritiek rekenen van het oud-Kamerlid. Maxime Verhagen past wat Pieper betreft niet in het CDA-profiel:

Hij zit zo dicht op het kabinet dat het voor hem moeilijk is een goed duidelijk CDA-profiel neer te zetten. Je ziet dat kiezers dat niet bij hem herkennen. Hij doet het als minister goed, maar als CDA-er binnen dit kabinet onvoldoende.

Pieper richtte in 2010 een besloten LinkedIn netwerksite op. Deze groeide uit tot zo’n zeshonderd CDA’ers. Nu is het tijd om naar buiten te treden, aldus Pieper. “Het stadium van intern discussiëren is voorbij. (…) We moeten onze ideeën testen aan de samenleving.”

NU.nl: Verontruste CDA-denktank waarschuwt partijtop

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (108)