13

‘CDA doet niets aan problemen in steden’

Harde kritiek van CDA-leider Zaanstad

Het CDA doet alsof het land draait om regio’s als Limburg en Brabant. In het leven en werken in de stedelijke gebieden is de partij amper geïnteresseerd. Dat constateert de fractievoorzitter van het CDA in Zaanstad.

In Zaanstad werd het CDA gehalveerd, in Amsterdam haalde de grootste partij van het land met moeite twee zetels. In een opiniestuk in Trouw schrijft Piet van Tellingen, oud-hoofdredacteur van het Radio 1 Journaal:

Het CDA praat heel veel over de bezuinigingen die nodig zijn (…) maar dat zal hardwerkende Randstedelingen worst zijn. Het staat veraf van hun belevingswereld, het gaat zelden of nooit over hun problemen, zoals goed onderwijs voor hun kinderen, de toekomst van hun banen, een aantrekkelijke woonomgeving. Er zijn te weinig volkse leiders die dicht bij de gewone mensen staan. Dat is het grote probleem van het CDA.

Volgens Van Tellingen moeten de CDA-leiders in de steden aan zelfonderzoek doen en de schuld niet te snel bij de landelijke politiek leggen maar valt niet te ontkennen dat de kabinetscrisis een beslissende rol heeft gespeeld.

De fractieleider haast zich overigens om te zeggen dat hij Balkenende zeer waardeert maar vindt dat de partij de breuk in het kabinet had moeten worden voorkomen.

Trouw: CDA, ga toch wat dichter bij de mensen staan

cc-foto: LodewijkB

Geef een reactie

Laatste reacties (13)