182

CDA’er stemt vóór hoofddoekverbod PVV

VVD ondertussen woedend over onbenul PVV-politici

Zoals verwacht werd de PVV-motie om vrouwen die een hoofddoek dragen in Noord-Holland te weren uit overheidsfuncties, verworpen. Opmerkelijk was echter dat een CDA’er de motie steunde: de in het streng-christelijke Urk opgegroeide Meino Schraal.


Voor lokaal PVV-leider Hero Brinkman, indiener van de motie, zelf is een verbod overigens ook niet nodig, meldt Nu.nl

Brinkman zei dat hij er persoonlijk geen moeite mee zou hebben als hij te woord zou worden gestaan door een provincieambtenaar met een hoofddoekje, maar dat burgers daar wel problemen mee zouden kunnen hebben.

CDA’er Meino Schraal (hierboven te zien op een video uit de verkiezingscampagne) heeft dat wel en meent dat de overheid zich in dit geval nadrukkelijk moet bemoeien met hoe een vrouw zich kleedt. Een cultuur waarbij vrouwen hun schoonheid verbergen noemt hij ‘verwerpelijk’. 

De in Iran geboren maar als drie maanden oude baby door een gezin uit Urk geadopteerde politicus is voor een strikte scheiding van kerk en staat. Hij is lid van de Provinciale Staten namens de christelijke partij CDA.

Ondertussen meldt PvdA-Statenlid Gohdar Massom op Twitter dat het niet botert tussen de VVD en de PVV in de provincie:

Fractievoorzitter VVD in NH diskwalificeert de statenleden van de PVV “ze zijn niet in staat om PS stukken te lezen en te begrijpen

Geef een reactie

Laatste reacties (182)