Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CDA probeert kritiek leden te smoren

  •  
22-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
balk_applaus_300.jpg
Besloten sessies om frustraties te spuien, 'discussie uit de pers houden'
Bestuurders van het CDA zijn een offensief begonnen om de aanzwellende kritiek op lijsttrekker Balkenende in te dammen. Leden worden opgeroepen de discussie over de partijleider ‘intern’ te houden ‘terughoudend’ te zijn in contacten met de pers.
Het christelijke Nederlands Dagblad  kopt ‘Provincies vragen vuile was in CDA te houden’. De krant schrijft dat provinciebestuurders besloten sessies beleggen waar leden frustraties over het functioneren van Balkenende en de enorme nederlaag bij de gemeenteraadsverkiezingen kunnen spuien.
Zaterdag was er zo’n provinciale bijeenkomst in Zeist. De krant citeert voorzitter Groenweg van de afdeling Utrecht over de reacties leden in besloten kring:
Zij hebben van hun hart geen moordkuil gemaakt. Er is teleurstelling dat we in de hoek zitten waar de klappen vallen. We moeten over onze verwarring heen stappen. Balkenende moet nog door de leden gekozen worden op het partijcongres. Als hij maar 60 procent krijgt, is hij wel de lijsttrekker maar met zo’n uitslag is noch de partij noch hij gediend. Dus moeten we van tevoren goed uitleggen waarom hij dé kandidaat is.
Ook andere provinciale besturen manen de CDA-leden om in het openbaar geen kritiek meer te uiten. 
Foto: CDA. Start van de jongerencampagne in Den Haag, 14 januari 2010

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.