Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CDA-prominent: Maak haast met aanpak HRA

  •  
08-12-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
JaapDeHoopScheffer_300.jpg
Ook de CDA jongerenafdeling en het Wetenschappelijk Bureau van het CDA zijn voor aanpak hypotheekrente-aftrek
De kritiek die Rutte heeft op de EU dat Brussel zich niet met de hypotheekrente-aftrek mag bezighouden vindt CDA-prominent Jaap de Hoop Scheffer ongegrond. Hij had van dit kabinet eigenlijk al lang verwacht dat ze dit hoofdpijndossier zou aanpakken.
Jaap de Hoop Scheffer is naast Gradus, directeur van de CDA denktank de tweede prominent binnen het CDA die kritiek heeft op kabinet vanwege de HRA. Bij BNR-Nieuwsradio zei De Hoop Scheffer:
Je kunt best systemen bedenken met een fundamenteel andere richting voor de hypotheekrenteaftrek”, zei de voormalig CDA-leider en oud-minister. “Ga er zelf eens eerst over voordat je naar Brussel kijkt.”
In Nieuwsuur pleitte directeur Gradus van het Wetenschappelijk Instituut van het CDA eerder dat er een ander belastingsysteem moet komen. De oplopende schulden zijn volgens hem op de lange termijn niet meer te overzien zijn. Als huiseigenaren in de loop der jaren niet meer 52 procent, maar 35 procent mogen aftrekken is volgens hem de prikkel groter om juist sneller de schuld af te betalen en minder te lenen.
Gradus hoopt dat het huidige kabinet deze zogenoemde ‘flaptax’ wil invoeren, maar hij verwacht het niet omdat de CDA-fractie een premier Rutte hebben gezegd niet te tornen aan de HRA. “Maar het zou eigenlijk wel moeten”, aldus Gradus. Ook de jongerenafdeling van het CDA wil dat de vastgelopen huizenmarkt wordt opengebroken met een aanpassing van de hypotheekrente-aftrek.
cc-foto: Security and Defence Agenda is niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.