Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'CDA te makkelijk weggekomen met afwijzen rechtse coalitie'

  •  
14-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
166 keer bekeken
  •  
online75klein.jpg
PaarsPlus niet onlogisch, maar het zal niet eenvoudig zijn de partijen tot elkaar te brengen, aldus de oud-premier Wim Kok
Wim Kok vindt dat een rechtse coalitie serieuzer had moeten worden onderzocht. Het CDA is volgens de oud-premier te makkelijk weggekomen met haar obstructie tegen de vorming van een rechtse coalitie met VVD en PVV. Dat zegt Kok deze week in een interview met Vrij Nederland.
Kok zegt in het interview :
De winst van de PVV is een sterk signaal dat door een grote groep kiezers is afgegeven. Dat is de reden, en dat zeg ik zonder enige vreugde, dat een coalitie over rechts met VVD, PVV en CDA serieuzer onderzocht had moeten worden. De opstelling van het CDA heeft dat in de weg gestaan. Het CDA had daar niet zo makkelijk mee mogen weg komen.
Over de onderhandelingen over de vorming van een PaarsPlus-kabinet zegt Kok, die premier was van Paars I en II:
Deze poging is zeker niet onlogisch in het licht van de verkiezingsuitslag en de bevindingen van de opeenvolgende informateurs, maar het zal niet eenvoudig zijn deze vier partijen voldoende tot elkaar te brengen.
In het interview spreekt Kok ook over het premierschap, het huidige politieke klimaat en de discussie over staatkundige hervormingen.
Lees hier meer

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.