Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CDA weer gespleten, nu over Griekenland

  •  
21-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-SybrandvanHaersmaBuma300.jpg
Vrees voor Wilders heerst bij deel van de Tweede Kamerfractie. Fractieleider Van  Haersma Buma onder vuur
Verdeeldheid heerst opnieuw binnen het CDA. Een deel van de Tweede Kamerfractie zou, net als Geert Wilders, af willen zien van de miljardensteun aan Griekenland. Dat schrijft het AD zaterdag. Volgens de krant heerst bij een deel van de fractie de vrees dat Wilders op dit punt nog meer kiezers zal wegkapen en dat de PVV-voorman een voor hem gunstig moment afwacht om de stekker uit het minderheidskabinet te trekken.
Het AD schrijft ‘op basis van bronnen binnen de partij’ dat de ‘afvalligen’ volgende week opnieuw zullen pleiten voor een eind aan de steun aan Griekenland. Ook zouden ze meer ruimte eisen om kritiek te leveren op het kabinetsbeleid. Fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma zou onder vuur liggen, omdat hij te weinig tegengas biedt aan Wilders.
CDA-minister Jan-Kees de Jager reageer koeltjes op Wilders’ protest tegen steun aan de Grieken en dus indirect ook tegen de dwarsliggers in zijn eigen partij: 
Het was dezelfde riedel die ik al jaren hoor: moeilijke maatregelen uit de weg gaan.”

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.