Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CDA wil wapencheck bij radicalen

  •  
28-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
gun_300_01.jpg
AIVD-lijst met radicale Nederlanders is niet automatisch inzichtelijk voor politie die een wapenvergunning afgeeft
CDA Kamerlid Coskun Cörüz wil een extra check op wapenvergunningen die het afgelopen jaar zijn afgegeven in verband met de moordpartij op het Noorse eiland Utoya. Hij heeft aan minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) gevraagd om voor deze keer de geheime AIVD-lijsten te openbaren voor de politie om te kunnen checken of onlangs geradicaliseerden een wapen bezitten.
De AIVD houdt een lijst bij van radicalen in Nederland en mensen die op het punt staan die weg in te slaan. Deze lijst is echter niet inzichtelijk voor de politie die bepaalt of iemand legaal een wapen mag bezitten. Wel mag de politie een oproep doen bij de AIVD om iemand achtergrond te checken, maar dit gebeurt dus niet automatisch. 
Als een naam op twee lijsten voorkomt, hebben we een probleem. Ik wil daarvan een nieuwe update”, aldus Cörüz, meldt De Pers.
cc-foto: DaveParker
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.