Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Chavéz' opvolger wint presidentsverkiezingen nipt

  •  
15-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
93 keer bekeken
  •  
maduro.jpg
Update: Geen hertelling stemmen ... Nieuwe Venezolaanse president: Nicolás Maduro
Bij de presidentsverkiezingen in Venezuela heeft Nicolás Maduro, de interim-president, nipt de meerderheid gekregen. Hij wint de verkiezingen met 50,7 procent van de stemmen. Zijn uitdrager Henrique Capriles kreeg 49,1 procent. Het verschil is slechts zo’n 235.000 stemmen.
Update 11:38 Er komt geen hertelling van de stemmen in Venezuela. De Venezolaanse kiescommissie heeft Nicolás Maduro officieel uitgeroepen tot winnaar van de presidentsverkiezingen. Zijn rivaal Henrique Capriles had een hertelling geëist.
Eerder: De voorzitter van de kiescommissie heeft de Venezolanen opgeroepen om de rust te bewaren en binnen te blijven. Ook Maduro riep tijdens zijn overwinningsspeech, die hij opdroeg aan de vorige maand overleden Hugo Chávez, op de rust te bewaren.
Maduro is de politieke erfgenaam van Chávez. De oud-president benoemde Maduro zelf tot zijn opvolger. De nieuwe president heeft aangekondigd de socialistische politiek van zijn voorganger te zullen voortzetten.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.