Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

China: Japans griepmedicijn werkt goed bij behandeling Covid-19

  •  
18-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
204 keer bekeken
  •  
laboratoriummedischonderzoek

© cc-foto: Michal Jarmoluk

Een Japans medicijn dat is ontwikkeld voor de behandeling van griep, is ook effectief bij de behandeling van patiënten die zijn besmet met het nieuwe coronavirus. Dat zeggen de Chinese autoriteiten na een klinische test bij 340 patiënten.
Uit het onderzoek blijkt dat patiënten die worden behandeld met het middel favipiravir veel sneller genezen. Ook lijkt het middel effectief bij het verhelpen van de longproblemen waarmee Covid-19 gepaard gaat, schrijft The Guardian.
In 2016 stelde Japan favipiravir ook al ter beschikking aan Guinee voor de behandeling van ebola. Japanse autoriteiten waarschuwen wel voor te veel optimisme. Volgens het Japanse ministerie van Volksgezondheid is favipiravir minder effectief bij patiënten met ernstige symptomen. Ook andere antivirale middelen lijken vooral vruchten af te werpen bij de behandeling van coronapatiënten met milde of gemiddelde klachten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.