Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

China wil enorm zonne-energiepark bouwen in de ruimte

  •  
06-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
102 keer bekeken
  •  
16090289587_d88eb8ac34_z
De ambities van China overschrijden niet alleen de landsgrenzen, ook buiten onze planeet zoekt Peking expansie. Voor ambitieuze projecten loopt het land dan ook niet weg. Een gigantisch zonne-energiepark in de ruimte moet in de toekomst groene stroom naar China sturen op een manier die zes keer efficiënter is dan op aarde. Volgens de National Space Society is zonne-energie de met afstand grootste energiebron die we op de aarde tot onze beschikking hebben, al zal er een aantal grote technische problemen moeten worden overwonnen.
Het grootste obstakel is de omvang van het park. Het gaat om zonnepanelen die vierkante kilometers groot zijn. Er is twee vierkante kilometer nodig voor 1 gigawatt energie, waarmee 1 miljoen huishoudens van stroom kunnen worden voorzien. Mocht het lukken de boel in elkaar te zetten, wat in de ruimte nogal bewerkelijk is, moet het gevaarte in een baan rond de aarde gebracht worden. Geld speelt in ieder geval geen rol, zo lijkt het. Peking heeft 367 miljard euro opzij gelegd om te investeren in hernieuwbare energie.
Cc-foto: Rick Schwarz
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.