17

Chinese homoseksueel legt bizarre elektroshocktherapie bloot met camera

Video: Yavi wint zaak tegen kliniek ... Lesbische LGBT-voorvechter: 'Ik heb het mijn vader nog niet verteld want ik wil niet dat mijn familie pijn heeft'

Homoseksuele Chinezen worden in sommige gevallen door hun familie naar ‘conversie-therapeuten’ gestuurd. Middels elektrische schokken zouden de homoseksuele jongemannen en lesbische jonge meiden ‘genezen’. Yanzi, een Chinese man trotseerde de kliniek die hem kreeg doorgestuurd via zijn familie door ze eerst met een verborgen camera op te nemen en vervolgens aan te klagen. De man kreeg in 2014 gelijk. Het bijzondere is dat een Chinese tv-zender hem volgde. In China is homoseksualiteit nog steeds een groot taboe. De rechter oordeelde dat de man gelijk had aangezien ‘homoseksualiteit geen therapie vereist’. AJ+ volgde de man, blikt terug op de uitspraak en toont unieke verborgen camerabeelden.

Ook komt Ying Xin aan het woord. Zij is lesbisch en voert dezelfde strijd voor gelijkheid als Yanzi. Ze is directeur van het LGBT-centrum in Beijing. Zij maakt zich vooral zorgen over haar vaders familie.  Zij werkte mee aan de reportage terwijl ze nog niet ‘out’ was.

Hoe kan mijn familie de confrontatie met de wijk aan? Ik wil niet dat mijn familie pijn heeft

Geef een reactie

Laatste reacties (17)