Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

ChristenUnie-Kamerlid verdedigt Egyptisch regime

  •  
05-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
voordewind300.png
Update: Egypte: Netjes moet voorkomen ... Aan tafel bij Pauw & Witteman ook journalist Rena Netjes die Egypte noodgedwongen moest verlaten vanwege beschuldiging van terrorisme na gesprek met Al Jazeera-journalisten
ChristenUnie-Tweede Kamerlid Joël Voordewind zat dinsdagavond samen met journaliste Rena Netjes aan tafel bij Pauw & Witteman. Netjes was ’s ochtends Egypte ontvlucht nadat bekend werd dat het Egyptische regime haar naam op een lijst van potentiële terroristen heeft geplaatst. Voordewind doet in de uitzending hard zijn best om een zo rooskleurig mogelijk beeld te schetsen van Egypte en generaal el-Sisi. Hij doet zelfs zo hard zijn best, dat het er even op lijkt dat hij het helemaal niet zo erg vindt dat het Egyptische regime journalisten in de gevangenis gooit. Zolang de Moslimbroeders maar weg blijven.
Update:
De Egyptische minister van Buitenlandse Zaken bezweert dat Rena Netjes in Egypte een eerlijke proces zal krijgen.
Het hof zal beslissen wie wat heeft gedaan, wie onschuldig is, wie schuldig. Ik beschrijf niemand op die manier of op welke manier dan ook. Het is een rechtszaak. De rechtszaak in Caïro zal doorgaan en er zal besloten worden op basis van bewijs. Iedereen krijgt een eerlijk proces.”

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.