Laatste update 14:11
82

ChristenUnie laat VVD weten: handen af van de bijstand

Zolang de ChristenUnie deelneemt aan de coalitie, blijft de bijstand intact. Dat heeft partijleider Gert-Jan Segers zaterdag gezegd op het partijcongres in Lunteren als reactie op VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff die op een eigen congres liet weten de bijstand te willen verlagen.

Hoewel de coalitie vooralsnog op de meeste punten eensgezind naar voren treedt, heeft die loyaliteit wel grenzen, aldus Segers: ‘Het is soms belangrijk je positie ten opzichte van je coalitievrienden te markeren’. Het is niet de eerste keer dat de ChristenUnie op het gebied van de bijstand stelling neemt tegen de opmerkingen van Dijkhoff. Eerder al had ook staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken de Kamer laten weten dat het verlagen van het sociaal minimum niet aan de orde is.

Segers liet vanaf het podium, ten overstaan van de partijleden zijn coalitiepartners van de VVD weten dat regeren meer behelst ‘dan het produceren van een stortvloed aan actieprogramma’s, plannen en wetten’. Volgens Segers heeft het kabinet in het regeerakkoord een ‘dure belofte’ gedaan het vertrouwen in de politiek te herstellen en werken plannen als die van Dijkhoff wat dat betreft averechts.

‘Wij willen dit land beter maken, nadrukkelijk ook voor de mensen die nu het gevoel hebben dat de overheid er niet meer voor hen is,’ citeerde Segers een zin aan het begin van het regeerakkoord:

Mark Rutte zegt altijd dat als je visie wilt, je naar de oogarts moet gaan. Maar ik heb goed nieuws: voor visie kun je ook terug naar de eerste pagina van het regeerakkoord.

Bron: AD / Beeld: ANP

Geef een reactie

Laatste reacties (82)