16

&… Clarkson: spijt van grap over vermoorden stakers

YouTube-hit blijkt fraude ... Stress bij legerhonden ... Doe de Google Maps quiz ... Occupy mega-actie ... Yvon Jaspers houdt kinderen ver van Turkse winkels

Ander nieuws van vandaag


– Jeremy Clarkson, presentator van het populaire programma Top Gear, is verbaal uit de bocht gevlogen. In een BBC talkshow keerde hij zich heftig tegen de stakingsactie van ambtenaren op 30 december. Hij zei dat hij de stakers ‘allemaal zou laten doodschieten. Ze voor de ogen van hun gezin executeren.’ Na een stroom van afkeurende reacties waaronder die van premier Cameron bood de presentator die van een lef-imago zijn handelsmerk maakt nederige excuses aan.

– Een man die wereldberoemd werd op YouTube omdat hij z’n twee miljoen dollar kostende Bugatti de plomp in reed, blijkt een anders soort brokkenpiloot dan gedacht. De verzekeringsmaatschappij verdenkt hem van opzet en fraude.

Legerhonden kunnen last krijgen van oorlogsstress waardoor ze niet meer goed functioneren. De aandoening treedt ook op bij huisdieren die bijvoorbeeld een ongeluk meemaken.

– Is dit een luchtfoto van Felda in Florida, Nahala in Israël of gewoon Mijdrecht? Doe ‘Where in the World? A Google Earth Puzzle’. Hoe is je score?

– Ook kijken: de vossen van de Oostvaardersplassen op een webcam gaan dit voorjaar weer aan. Als er nog vossen zijn tenminste.

– Yvon Jaspers, presentatrice van het tv-programma Boer Zoekt Vrouw, zegt in een interview met tijdschrift Flair geen ‘Amsterdamse kinderen’ te willen. Om die reden is ze verhuisd naar het platteland. Daar heb je (godzijdank?) geen Turkse, Afghaanse, Marokkaanse en andere buitenlandse winkeliers waar ze mee in contact kunnen komen. Ook houdt ze haar kinderen liever dom. Ze zegt geen kinderen te willen die streetwise, assertief en zelfstandig zijn. Want zeg nu zelf, wie wil er geen naïeve en aanhankelijke kinderen?

– De PZC deed onderzoek en ontdekte dat mensen die rechts stemmen vóór kernenergie zijn en mensen die links zijn tegen. Schokkend. 

– Wordt Washington het volgende Caïro? Als het aan deze Occupy-oproep ligt wel: 1 miljoen tenten voor het Amerikaanse Congres.

Het wachten is op Occupy-chips: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (16)