Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CNN-coryfee stuurt vrijheidsprijs terug na NYC moskeeprotest

  •  
08-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
fareed.jpg
Joodse Anti-Defamation League steunt moskee-protest New York. Journalist stuurt aan hem toegekende vrijheidsprijs daarom terug. 
Fareed Zakaria geeft een prestigieuze prijs en het daar aan verbonden geldbedrag van 10.000 dollar terug aan de Anti-Defamation League (ADL). Hij wil geen prijs van een anti-discriminatie organisatie die openlijk uitspreekt dat het ontmoetingscentrum nabij Ground Zero verplaatst moet worden.
Vijf jaar geleden ontving de CNN-presentator en Newsweek-redacteur de prestigieuze prijs van de  Anti-Defamation League (ADL), de Hubert H. Humphrey First Amendment Freedoms Prize.
Op de website van Newsweek is de open brief te lezen die Zakaria aan ADL stuurde. 
Ik ben altijd onder de indruk geweest van het feit dat jullie missie groot is – om voor altijd een eind te maken aan onrecht en discriminatie tegen elke vorm. (…) Daarom was ik zo verbaasd over jullie beslissing om aan de kant te staan van diegenen die vinden dat het islamitisch ontmoetingscentrum verplaatst moet worden. Daarmee kiezen jullie een kant die totaal het tegenovergestelde is van jullie organisatie. (…) Of het centrum nu wel of niet gebouwd worden, wat hier op het spel staat is de integriteit van de ADL en haar missie. Toegeven dat je een fout maakt, is een kleine prijs om je reputatie te herstellen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.