11

CNN de fout in: ‘Verdachte Boston níet aangehouden’

Update: Politie Boston meldt: Er zijn geen aanhoudingen verricht ... CNN en Boston Globe melden grote doorbraak in dubbele bomaanslag Boston Marathon

Het onderzoeksteam dat zich bezighoudt met de dubbele explosie in Boston, zou een verdachte in het vizier hebben. Dat melden CNN en de Boston Globe.

Update 20.40

CNN meldde eerder dat een verdachte zou zijn aangehouden. De politie van Boston heeft die berichtgeving inmiddels gecorrigeerd. Er is géén verdachte aangehouden.

Op beelden gemaakt vanuit een warenhuis in de buurt van de explosie afgelopen weekend tijdens de Boston Marathon, zou te zien zijn hoe de dader één van de twee tassen plant. Ook beelden van een tv-zender in Boston hebben bijgedragen aan de analyse. CNN meldt dat inmiddels een verdachte is aangehouden, op basis van de beelden.

Later vandaag volgt een verklaring van de FBI. 

Afgelopen maandag explodeerden vlak voor de finish van de marathon in Boston twee bommen. Drie mensen kwamen om het leven. Meer dan 180 mensen raakten gewond.

The Washington Post meldt dat een aanhouding van de verdachte op handen is, op basis van een ordehandhaver. De ambtenaar verklaarde tegenover persbureau The Associated Press dat het niet lang meer kon duren voordat de verdachte zou worden ingerekend. Hij was niet geautoriseerd om een dergelijk detail van het onderzoek naar buiten te brengen.

CNN: Boston Marathon bombings: ‘Substantial progress’ in case, source says

Boston Globe: Image shows suspect carrying, perhaps dropping, black bag

Geef een reactie

Laatste reacties (11)