Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CNN de fout in: 'Verdachte Boston níet aangehouden'

  •  
17-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boston300.jpg
Update: Politie Boston meldt: Er zijn geen aanhoudingen verricht ... CNN en Boston Globe melden grote doorbraak in dubbele bomaanslag Boston Marathon
Het onderzoeksteam dat zich bezighoudt met de dubbele explosie in Boston, zou een verdachte in het vizier hebben. Dat melden CNN en de Boston Globe.
Update 20.40
CNN meldde eerder dat een verdachte zou zijn aangehouden. De politie van Boston heeft die berichtgeving inmiddels gecorrigeerd. Er is géén verdachte aangehouden.
RTEmagicC_bostonpolice.jpg
Op beelden gemaakt vanuit een warenhuis in de buurt van de explosie afgelopen weekend tijdens de Boston Marathon, zou te zien zijn hoe de dader één van de twee tassen plant. Ook beelden van een tv-zender in Boston hebben bijgedragen aan de analyse. CNN meldt dat inmiddels een verdachte is aangehouden, op basis van de beelden.
Later vandaag volgt een verklaring van de FBI. 
Afgelopen maandag explodeerden vlak voor de finish van de marathon in Boston twee bommen. Drie mensen kwamen om het leven. Meer dan 180 mensen raakten gewond.
The Washington Post meldt dat een aanhouding van de verdachte op handen is, op basis van een ordehandhaver. De ambtenaar verklaarde tegenover persbureau The Associated Press dat het niet lang meer kon duren voordat de verdachte zou worden ingerekend. Hij was niet geautoriseerd om een dergelijk detail van het onderzoek naar buiten te brengen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.