100

CNN: ‘Russisch vliegtuig neergestort door IS-bom’

Britse en Nederlandse vluchten geannuleerd ... Eerder: gevreesd wordt dat de crash van zaterdag in Sinaï veroorzaakt werd door een explosief

Britse luchtvaartmaatschappijen mogen tot nader orde niet vliegen boven het Egyptische schiereiland Sinaï. Het besluit van de conservatieve regering van David Cameron is een reactie op de crash van een Russische Metrojet-toestel zaterdag, waarbij alle 224 inzittenden om het leven kwamen. Voordat de vliegroute wordt vrijgegeven zullen luchtvaartdeskundigen eerst de veiligheidstoestand inspecteren op het vliegveld van Sharm el-Sheikh. De Egyptische badplaats was het startpunt van de noodlottige vlucht.

Update 21.30:
Amerikaanse veiligheidsdiensten denken dat de vliegtuigcrash van afgelopen zaterdag waarschijnlijk het gevolg is van een vliegtuigbom, afkomstig van IS of een aanverwante groep. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN op basis van bronnen binnen de Amerikaanse regering.
Update 21.00:
Ook Nederlandse luchtvaartmaatschappijen mogen tot zondag niet van en naar Sharm al-Sheikh vliegen. Routes boven het noorden van de Sinaï worden eveneens omgeleid.

Eerder:
De Britse regering houdt serieus rekening met de mogelijkheid dat het toestel is neergestort als gevolg van een explosief. Toeristen die hun thuisvlucht voor vanavond hadden geboekt zijn gestrand in afwachting van het onderzoek. De Britse regering spreekt over ‘een voorzorgsmaatregel’ nadat ‘nieuwe informatie aan het licht kwam’.

BBC: Sinai plane crash: Sharm flights to UK delayed amid bomb fears

Cc-foto: Vyacheslav Argenberg

Geef een reactie

Laatste reacties (100)