Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

COC beplakt Melkweg tegen 'homofobe' rappers

  •  
11-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Regenboogvlag300.jpg
UPDATE: Van der Laan dreigt Jedi Mind Tricks concert af te breken als zij discriminerende teksten gebruiken
De homobelangenorganisatie COC organiseert donderdagavond een protest bij het Amsterdamse poppodium Melkweg tegen het optreden van de Amerikaanse hiphopgroep Jedi Mind Tricks. Dat meldt het Parool. Volgens het COC zit het repertoir van de rappers vol homofobe teksten en roepen zij op tot geweld tegen homo’s.
De belangenorganisatie roept sympathisanten op donderdagavond vanaf half zeven te helpen met het plakken van regenboogposters bij het poppodium. De regenboog is het internationale symbool van de homobeweging. Ook worden roze armbandjes uitgedeeld aan bezoekers van het omstreden concert.
De  Jedi Mind Tricks  zelf ontkennen de beschuldigingen en hebben de Melkweg hun excuses aangeboden voor de ontstane ophef. Het COC verzocht het Amsterdamse podium eerder deze week om het concert af te gelasten, maar de Melkweg wil daar geen gehoor aan geven. Volgens het COC heeft de rapgroep tijdens optredens in 2007 en 2009 in de Melkweg de omstreden teksten nog gebruikt.
Update 19:15 Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan heeft de Melkweg gewezen op hun verantwoordelijkheid om het concert in goede banen te leiden. Wanneer de rappers discriminerende testen uiten, zal hij het concert afbreken. Dat zegt Van der Laan in een brief aan het COC die in handen is gekomen van lokale televisiezender AT5.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.