Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

COC eist aanpassing maatregel gezinshereniging

  •  
29-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Maatregel maakt gezinshereniging voor homoseksuele stellen extra moeilijk
Homobelangenorganisatie COC eist dat minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) de maatregel omtrent gezinshereniging aanpast. Volgens de maatregel kunnen alleen paren die reeds getrouwd zijn hun partner over laten komen. Homoseksuelen worden hierdoor onnodig getroffen, aangezien het homohuwelijk niet in alle landen mogelijk is.
GroenLinks heeft dit probleem eerder aangekaart bij premier Mark Rutte. Rutte droeg destijds een oplossing voor: Homoseksuele stelletjes zouden op de ambassade in het betreffende land kunnen trouwen of op een toeristenvisum naar Nederland komen om hier in het huwelijksbootje te stappen. Het COC verklaart dat dit onmogelijk is:
‘Internationale verdragen verbieden ambassades handelingen te verrichten die in strijd zijn met de wetten van het land waar de ambassade zich bevindt’, stelt een zegsman. ‘En om te trouwen op een toeristenvisum moet de partner uit het buitenland liegen over de reden dat hij of zij naar Nederland afreist.’
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.