101

Cohen over ‘effectief oppositie voeren’

PvdA-leider wil niet 'onverantwoord bezig zijn'

De deze week afgetreden Rotterdamse PvdA-wethouder Dominic Schrijer verliet het politieke slagveld met het gooien van een verbale handgranaat. Volgens hem is de linkse oppositie niet in staat effectief verzet te organiseren tegen het kabinetsbeleid. Zijn kritiek werd nog dezelfde week bewaarheid in de Tweede Kamer waar PVV-leider en gedoogpartner Geert Wilders alle aandacht naar zich toe wist te trekken. Zijn ‘woedeaanvallen’ richting kabinet worden in brede kring gezien als theater. Ondertussen kwam de oppositie er niet meer aan te pas in de berichtgeving.


Cohen reageerde bij Buitenhof op die kritiek. Maar eerst legt hij nog even uit waarom hij er niet slaagde Schrijer telefonisch te pakken te krijgen voordat die zijn dramatisch aftreden bekend maakte. Oftewel: als je het land wilt redden moet je zorgen dat de juiste mensen je mobiele nummer kennen.

Clairy Polak wilde vervolgens van Cohen weten of de oppositie effectief is. Cohen reageerde met het gebruikelijke understatement: ‘Zo gemakkelijk is dat nog niet’. Volgens de PvdA-leider is het op essentiële momenten onthouden van noodzakelijke steun aan het kabinet ‘even onverantwoord’ als het gedrag van Wilders.

Geef een reactie

Laatste reacties (101)