71

Cohen wil Marcouch mee naar Den Haag

Beoogde PvdA-leider ziet in hem Kamerlid

Ahmed Marcouch volgt Job Cohen mogelijk naar Den Haag. Volgens ingewijden heeft Cohen hem kort na de raadsverkiezingen voorgesteld het raadslidmaatschap te combineren met het Kamerlidmaatschap voor de PvdA.

Dit meldt Het Parool. Marcouch zou als Kamerkandidaat een welkome versterking zijn voor Cohen als lijsttrekker bij de landelijke verkiezingen in juni. Het maakt het lastiger Cohen weg te zetten als ‘soft’ en ‘multiculti’, zoals Geert Wilders doet. Op aandrang van Cohen was Marcouch vrijdag aanwezig bij een optreden in Pauw & Witteman.

Marcouch zou een voorkeur hebben voor een positie als wethouder in Amsterdam. Het is echter zeer de vraag of hij daarvoor in aanmerking komt. Volgens Het Parool zou de Amsterdamse PvdA-leider Lodewijk Asscher hem hebben gepolst voor het fractievoorzitterschap in de gemeenteraad. In dat geval zijn Carolien Gehrels en uiteraard Asscher zelf de voornaamste wethouderskandidaten van de PvdA. Het is volgens de krant onzeker of de PvdA meer dan twee wethouders krijgt in het nog te vormen nieuwe stadsbestuur.

Geef een reactie

Laatste reacties (71)