578

Cohen zet ‘vol de aanval in’ op Wilders

PVV-leider lacht Cohen uit om uitdagende woorden... PvdA wil coalitie laten wankelen... 

De PvdA is van plan vol in de aanval te gaan tegen de PVV in 2012. De sociaaldemocraten willen nadrukkelijk de confrontatie zoeken met de partij van Geert Wilders om zo de coalitie aan het wankelen te brengen en weggelopen kiezers terug te winnen.

Job Cohen legt per direct zijn functie neer als burgemeester van Amsterdam

PvdA-leider Job Cohen zegt dat in een interview met De Telegraaf dat morgen verschijnt. Volgens Cohen moeten PVV-stemmers inzien dat de hun belangen eerder bij de PvdA liggen dan bij de PVV. ‘Ook de PVV-kiezers moeten weten waar hun belangen liggen. En die liggen eerder bij de PvdA dan bij de PVV’, stelt Cohen.
Cohen verwacht dat Wilders in een penibele situatie terecht komt als de aangekondigde bezuinigingen van dit kabinet, daadwerkelijk van kracht worden. Volgens Cohen gaat er dan voor de PVV een ‘nieuwe fase’ in, waarbij Wilders zal moeten kiezen tussen zijn achterban en ‘de macht’. 
Schreeuwen

‘Wilders schreeuwt om te maskeren. Hij maskeert wat er allemaal gebeurt en waar hij allemaal verantwoordelijkheid voor moet nemen’, aldus de politicus die het afgelopen jaar onder meer als ‘bedrijfspoedel’ werd weggezet door de leider van de PVV. 

Cohen beweert verder in het vraaggesprek in Wilders een ‘pure machtspoliticus’ te herkennen, die het weinig tot niets interesseert wat er van zijn verkiezingsbeloftes in huis komt, zolang hij maar op het pluche mag zitten. 
Ook steekt de PvdA-leider de hand in eigen boezem door te erkennen dat er toch wel het een en ander fout zit binnen zijn eigen partij. Cohen gelooft dan ook niet dat het aanvallen van de PVV hét wondermiddel is om zijn partij weer uit het slop te trekken. Volgens de oud-burgemeester van Amsterdam ligt de oorzaak van het moeilijke afgelopen jaar vooral bij de PvdA-steun aan het kabinet bij de eurocrisis en het pensioenakkoord.
Voor 2012 zijn Cohens voornemens alvast duidelijk: een einde aan het gedoogkabinet. ‘Hoe eerder dit kabinet weg is, hoe beter’.&nbs
Wilders

In een reactie stelt PVV-leider Geert Wilders zich niet druk te maken over de aankondiging van Cohen. ‘Geweldig, wat een humor. Cohen op voorpagina Telegraaf in paniek. Bangig voor eigen positie als ‘leider’ PvdArabieren’, twitterde Wilders vanmorgen.

Volkskrant: Cohen ‘zet vol de aanval in’ op PVV

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (578)