19

College B&W Schiedam loopt leeg

Alle wethouders leggen hun functie neer na rapport over schandaal oud-burgemeester Wilma Verver

In Schiedam hebben de drie overgebleven wethouders hun functie neergelegd. Dit deden zij in navolging van wethouder Ad Mosterd (VVD). Dat meldt RTV Rijnmond. De wethouders stappen op omdat ze het open debat over een rapport van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten over voormalig burgemeester Wilma Verver niet in de weg willen staan.

De wethouders verklaren tegenover RTV Rijnmond zich persoonlijk geraakt te voelen door de bevindingen van het rapport. Uit het onderzoek blijkt dat Verver zich schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling. Verder is ze ernstig tekort geschoten op het gebied van integriteit. Ook wethouders en topambtenaren zouden volgens het rapport tekort zijn geschoten met betrekking tot integriteit.

De Schiedamse gemeenteraad vergadert dinsdagavond over het rapport. De raad wil nu dat het eervol ontslag van Verver wordt omgezet in een oneervol ontslag. De oud-burgemeester beet na publicatie van het rapport in een interview in NRC Handelsblad flink van zich af. Volgens Verver zou men haar ‘onder de grond willen stoppen’ om te voorkomen dat ze ooit weer opstaat.

RTV Rijnmond: Ook laatste wethouders Schiedam weg

Wees integer: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (19)