Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Colombiaanse media: Tanja Nijmeijer mogelijk gesneuveld

  •  
23-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
tanja_300.jpg
Update: Tanja Nijmeijer waarschijnlijk in ander kamp ... Nederlandse FARC-guerrillera was persoonlijk assistent van bij aanval gedode  legercommandant
Bij een aanval van het Colombiaanse leger is de commandant van de Nederlandse FARC-strijdster Tanja Nijmeijer omgekomen. Onder de twintig slachtoffers is mogelijk ook de Nederlandse guerrillera.
Dat meldt de Colombiaanse website Semana
De Volkskrant schrijft:
De Colombiaanse president van Colombia Juan Manuel Santos heeft de dood van Jojoy bevestigd. De identiteit van de andere gedode FARC-strijders is nog niet vastgesteld. Hierdoor is onduidelijk of de 32-jarige Tanja Nijmeijer uit Denekamp, die zich in 2002 bij de FARC aansloot, ook tot de slachtoffers behoort. Nijmeijer was de laatste maanden werkzaam als persoonlijk assistent van Jojoy, de leider van de FARC in het oosten van Colombia. 
Wikipedia:  Tanja Nijmeijer
Update 17:09: Voorbehoud van Colombiaanse site ten aanzien van haar dood  toegevoegd  Update 19:05: Update: De NOS meldt dat Tanja Nijmeijer waarschijnlijk in een ander kamp zat

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.