Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Commissie-Samson: al 40 misbruikmeldingen jeugdzorg

  •  
10-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
snoepje300.jpg
Sinds de opening van het telefonische meldpunt op 19 juli heeft de commissie veertig meldingen van seksueel misbruik van kinderen uit opvanghuizen of pleeggezinnen binnen gekregen
De commissie, onder leiding van voormalig procureur-generaal Rieke Samson-Geerlings, onderzoekt ook in hoeverre de Kinderbescherming en andere overheidsinstanties op de hoogte waren van het misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk. In ruim drie weken tijd heeft de commissie al veertig meldingen binnen gekregen van zowel acute gevallen als meldingen over misbruik in het verleden.
De Pers meldt dat het meldingen betreft van misbruik van kinderen die onder verantwoordelijkheid van de overheid in jeugdzorginstellingen en pleeggezinnen zijn geplaatst. Een woordvoerder van de commissie meldt dat het opvallend is dat er zoveel meldingen binnen komen, vooral omdat het vakantietijd is.
RTEmagicC_2720454934_6cb0bd0cd2.jpg
Dinsdag komt de commissie bijeen om de voortgang te bespreken. Demissionair minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) is hierbij aanwezig.
Commissie-Samson heeft ook contact met de commissie-Deetman die misbruik binnen de Rooms-katholieke Kerk onderzoekt.
cc-foto: it’s life

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.